Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Helsingissä aloitti kesäkuussa 2017 uusi kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Suomenkielinen ammatillinen koulutus yhdessä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, sekä perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön kanssa muodostavat toimialan järjestämät palvelut. Uudella toimialalla haluamme tuottaa ja luoda yhdessä helsinkiläisten kanssa osallistavaa, avointa ja lähellä käytännön työelämää olevaa ammatillista koulutusta. Tule tekemään ja kehittämään kanssamme tulevaisuuden ammatillista koulutusta!

Seuraa meitä: @HelsinkiOppii ja www.hel.fi/kasvatusjakoulutus
 
Opinto-ohjaaja
 
Työavain 5-1439-17
Määräaikainen virkasuhde  alkaen 02.01.2018 (päättyy 31.12.2018)
Hakuaika päättyy 22.11.2017  kello 16:00
Stadin ammattiopisto , Hattulantie 2 00550 Helsinki
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö / Ammatillinen koulutus
Opetusala
 
Tehtävän kuvaus: Ohjaamo kokoaa kohdennetut monialaiset palvelut saman katon alle, yhteen matalan kynnyksen palvelupisteeseen. Ohjaamo tarjoaa erityisesti ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille neuvontaa, ohjausta ja tukea koulutukseen, työllistymiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaamossa nuoren tilanne kartoitetaan. Tämän jälkeen nuorelle tarjotaan nimenomaan sellaista ohjausta, jota hän tarvitsee. Stadin ammattiopisto toteuttaa Ohjaamolle opinto-ohjauksen palveluja. Ohjaamon opinto-ohjauksen palvelusta vastaa opinto-ohjaajien tiimi. Lisäksi Stadin ammattiopisto toteuttaa Helsingin kaupungin työllisyyden hoidon opinto-ohjauksen palveluja.

Stadin ammattiopistossa on haettavana opinto-ohjaajan määräaikainen tehtävä. Opinto-ohjaaja toteuttaa opinto-ohjausta osana opinto-ohjauksen tiimiä. Hän tekee ohjaustyötä eri toimintaympäristöissä ja tehtävä edellyttää liikkumista. Lisäksi hän toimii konsultatiivisesti ohjauksen asiantuntijana.

Tehtävään kuuluu opinto-ohjaus Ohjaamossa ja muissa työllisyyden hoidon palveluissa sekä Stadin ammattiopistossa mm. Stadin ammattiopiston Bryggassa. Yksi osa työtä on hakeutumisvaiheen kartoitusten tekeminen ja ohjaus koulutuspolun siirtymissä. Keskeisenä työtehtävä on kehittää ja edistää palveluiden välistä ohjausyhteistyötä.
 
 
Kelpoisuusehto:  Kelpoisuus määräytyy asetuksen 1998/986 mukaan. Sopimusala: OVTES Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus, osio C, 7 §.
 
 
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Lisäksi edellytämme: Tuoretta kokemusta opinto-ohjaajan työstä toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa sekä pääkaupunkiseudun palveluverkostojen ja koulutusmahdollisuuksien tuntemusta. Edellytämme myös osaamista monipuolisista ohjausmenetelmistä. Lisäksi edellytämme kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä yhteistyötaitoja, hyviä ohjaus- ja vuorovaikutustaitoja sekä näyttöä tuloksellisesta ohjauksen kehittämistyöstä.
 
Luemme eduksi: Kokemus eri ikäisten maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjauksesta sekä osaaminen toiselle asteelle hakeutumisesta luetaan eduksi.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Sopimusala: OVTES Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36,75 h/vko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
koordinoiva opinto-ohjaaja Riitta Ristlakki
(09) 310 72210
virka-aikana
 
 
 Hae paikkaa